Proposities

Frijman biedt vier kernproposities. De proposities staan op zichzelf maar hebben onderling ook samenhang omdat ze gaan over de fundamenten van succesvolle organisaties.

Elke organisatie (privaat of publiek) heeft een winnende strategie nodig. Duidelijke antwoorden op de vragen; wie zijn onze doelgroepen, wat maakt ons aanbod onderscheidend en wat moeten we doen om ons aanbod succesvol bij deze doelgroepen te brengen.  Een strategie die in elke vezel van uw organisatie wordt geleefd.

Om uw strategie waar te maken is krachtig samenwerken binnen en voorbij de grenzen van uw organisatie essentieel. Dat klinkt misschien als een opendeur maar vaak is hier nog veel winst te boeken. Het versterken van de kwaliteit van het samenwerken is een mes dat aan twee kanten snijdt. Uw organisatie wordt doelmatiger en uw vakmensen gelukkiger. Dat betaalt zich uit in loyaliteit, creativiteit en daadkracht.

Vroeg of laat krijgen de meeste organisaties een keer te maken met een crisis . Een crisis die een volgende fase van ontwikkeling inluidt en tegelijk bedreigend is voor het voortbestaan van uw organisatie als er niet adequaat gehandeld worden. Het voortbestaan van een organisatie is het hoogste doel. Er staat kapitaal op het spel en de boterham van hardwerkende mensen.

Digitale transformatie klinkt misschien als een vreemde eend in de bijt. De overtuiging is dat technologie in de brede zin van het woord essentieel is voor het succes van elke organisatie. De technologische ontwikkelingen gaan momenteel razendsnel. Ze maken dat iedereen met iedereen op de wereld kunnen concurreren en dat gevestigde organisaties plotseling op hun grondvesten schudden. De digitale transformatie biedt kansen voor elke organisatie, zeker voor die van u.