frijman Siebren de Ringh

Na een leercurve van 18 jaar bij grote adviesbedrijven heb ik gekozen voor de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap. Als Frij-man heb ik meer impact met mijn vakmanschap.

Mijn impact ligt in het creëren van een productieve ruimte voor management en vakmensen om, om te gaan met de veelzijdige vraagstukken van deze tijd.

In mijn visie zijn de heersende managementparadigma’s doorgeschoten in een gesystemiseerde manier van denken over het functioneren van de mens in georganiseerd verband. Ze zijn goed bedoeld, zijn zeker nuttig maar maken te vaak dat de schoen wringt. Op alles is een rationeel antwoord bedacht maar aan de basis goed samenwerken, het wezen van een organisatie, lijken we als kunst verleerd te zijn.

De tijd van nu vraagt dat we mensen weer sterk in verbinding brengen met mensen om creatief vanuit ‘het moment’, vanuit ‘stand’ om te gaan met de kansen en risico’s die op het pad komen.

Ik wil daar aan bijdragen door ervoor te zorgen dat we in organisaties weer tegen elkaar gaan zeggen wat gezegd moet worden om telkens opnieuw het verschil te maken.

De huidige tijd staat bol van snelle ontwikkelingen en prikkelende veranderingen. Bij storm en mooi weer, gun ik elke professional, manager en organisatie de rust en de ruimte die je voelt bovenop de Zeedijk aan de kust van het IJsselmeer.